Help mee een betere leefomgeving te creëren voor kinderen in Tanzania

Afrika staat bekent als het primitieve continent waar armoede en geweld overheersen. Gedurende drie maanden dompel ik me onder in de wereld van weeskinderen om te voelen hoe het leven er echt is.

Tijdens mijn verblijf hoop ik, samen met u, een verschil te maken voor de maatschappij. In België, en in Europa in het algemeen, staan we niet vaak stil bij de harde realiteit die mensen hier moeten doorstaan. Zaken zoals wasmachines, televisie en wc-papier kennen ze hier niet. Sommige kinderen hebben amper twee paar sokken: een paar voor school, het ander paar om naar de kerk te gaan. Elektriciteit kan er geregeld uitvallen, net zoals er vaak geen stromend water is om te douchen.

Tanzania is één van de beter ontwikkelde landen in de regio, desondanks is er nog veel werk te verrichten. Tabasamu Childcare Center (TCC) is ontstaan in 2015 om maatschappelijke problemen, zoals kindermishandeling, in het land tegen te gaan. Deze non-profit organisatie dient als weeshuis én dagopvangcentrum voor straatkinderen. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen van de straat te halen en ze naar school te sturen zodat ze kunnen genieten van een basisopleiding. Momenteel huurt TCC nog een huis, maar in de toekomst hoopt het over zijn eigen land en gebouw te beschikken. Voor meer informatie over de activiteiten van TCC kan je terecht op www.tabasamuorphanage.com.

Gedurende drie maanden ga ik intensief op zoek naar sponsors die mee willen werken aan een betere toekomst voor de kinderen. Aan de hand van foto’s en video’s wil ik de wereld tonen hoe het leven hier in elkaar zit. Ik wil mensen tonen in wat voor omstandigheden de mensen hier moeten (over)leven. Voor wekelijks nieuws vanuit Arusha kan je terecht op www.facebook.com/tccarusha of op mijn persoonlijke blog https://forabetterfutureweb.wordpress.com.

Via deze weg hoop ik geld in te zamelen om een busje te kopen waarmee de kinderen naar school worden gebracht. De school bevindt zich ver weg van het weeshuis en de kinderen kunnen er niet zelfstandig naartoe gaan. Het openbaar vervoer is hier voor de plaatselijke bevolking enorm duur dus blijft de medewerkster, die de kinderen vergezelt, op school. Er is namelijk geen geld om steeds heen en weer te reizen. Dit vergt enorm veel tijd en energie van de medewerksters, vandaar dat een schoolbusje een enorme investering zou zijn. Een dergelijk busje kost tussen de 5000 en 7000 euro. Het geld zal daarnaast ook dienen om eten te kunnen kopen, de huur te kunnen betalen.

Eender welk bedrag is welkom. Vijf euro stelt in België misschien niet zo veel voor, maar hier zorgt het voor een wereld van verschil. Ik hoop dat we allemaal samen na drie maanden een mooi bedrag kunnen schenken aan dit weeshuis. Als u geen geld wil/kan doneren mag u altijd kleren, schoenen, speelgoed of andere zaken opsturen naar mijn thuis. Het adres zal ik u dan in privé meegeven. De verzamelde spullen zullen we na drie maanden opsturen. Om geld in te zamelen kunnen we ook altijd evenementen organiseren, dus wie hier ideetjes rond heeft mag het me laten weten.

Bij elk bedrag of geschenk dat je opstuurt bezorg je de kinderen een gigantische glimlach. Samen kunnen we hier een verschil maken, toon aan de Tanzaniaanse bevolking dat Belgen mensen zijn met een ziel en een hart. Donaties gebeuren op de volgende link: https://www.crowdrise.com/help-mee-een-betere-leefomgeving-te-creren-voor-kinderen-in-tanzania. Ik reken op jullie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s